[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_sidebar admin_label=”Sidebar” orientation=”left” area=”sidebar-1″ background_layout=”light” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Naravoslovne raznoraznarije

 

AKCIJA OPAZOVANJA PTIC IN PRENAŠANJA ŽAB

 

Akumulacijsko jezero je prostor, kjer se pozimi zadržuje velik spekter raznolikih ptic. K sodelovanju smo povabili strokovnjaka iz Krajinskega parka Goričko, tako da bodo učenci vodne in obvodne ptice spoznavali iz različnih zornih kotov, razkrivali njihovo življenje in obnašanje ter druge manj znane ali celo prezrte zanimivosti. Prav tako bomo izvedli akcijo prenašanja žab, katerih selitveno pot prekinja regionalna cesta Cankova-Kuzma zahodno ob Ledavskem jezeru.

 

V primeru ugodnega vremena bomo za učence 5. in 6. razreda dejavnost izvedli v soboto , 23. 03. 2013, na Kraščih ob Ledavskem jezeru . Iz šole se bomo s kombijem odpravili ob 7. 20 in se vrnili v šolo predvidoma ob 11. uri. Prosim, če poskrbite za prevoz otrok v šolo in domov.

Za dejavnost učenci potrebujejo pisalo, manjši nahrbtnik, vodo in sendvič, zaščito pred klopi, toplo obleko in nepremočljivo obutev, rokavice, vedro za prenašanje žab ter po možnosti daljnogled, lahko tudi fotoaparat.

 


 

V petek, 29. 3. 2013, so se učenke 4. in 5. razreda udeležile delavnice Tistega medenega dopoldneva: seznanile so se z življenjem čebel, pripravile mazilo za ustnice in  milo z dodatkom medu, si pripravile “medeno malico”, nato pa se predale razvajanju kože s pilingom in obrazno masko, ki so jo pripravile na osnovi medu. Za konec so izdelale še sveče iz voska in svečnike, ter darilno embalažo (škatlice, darilne vrečke) za mila in mazilo. Kako je potekal dopoldan, pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Tistega_medenega_dopoldneva_02  Tistega_medenega_dopoldneva_03  Tistega_medenega_dopoldneva_04  Tistega_medenega_dopoldneva_05  Tistega_medenega_dopoldneva_06  Tistega_medenega_dopoldneva_07  Tistega_medenega_dopoldneva_09  Tistega_medenega_dopoldneva_10  Tistega_medenega_dopoldneva_01

 


 

Delovni listi za poskuse:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

(Visited 19 times, 1 visits today)